FOLDAL  jdonsgok:

Norton Antivirus 2009 Gaming Edition+crack

Kresz_teszt_2009

Black Eyed Peas - The E.N.D - 2009 HipHop Vlogats - 2009.07.25

Vidm,szrakoztat,
informcis zmlap.

ingyenes letlts+
ingyenes aprhrdets

Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
Mond!
Nv:

zenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

E-mail

lltsd beKezdlapnak! 

Login:
 
Jelsz:
 
 

 Szkefdi Guugel keres

Nyonj egy SNT

Villm sztr

 

Keresett sz

Tartalmaz
Pontosan
Kezdbetk

Angol-Magyar
Magyar-Angol
Nmet-Magyar
Magyar-Nmet
Computer Dictionary

 

Reklm

Ingyenes Hirdets . Net


Linkajnl

A legjobbweboldalak..

Europa Top 100

JoniPeti Topsite

Toplista • Toplist

OmariaTop

COOLTOP

Sokbolt.hu
Webshop - webruhz ingyen brkinek

Free Topsite

Linktr Centrum

TopSite.hu - A web legjobbjai.


Free TopSite

toplista


Banner-Paradies
Weblap toplista

NZYANG Toplista


starbug toplista

toplista
szoftver


Kattints ide!


TOP-TIZENHAROM






Dual Reklm Kft - Minden ami cges ajndk - Reklm ajndkok!

 

 

Hozzvalk: 50 dkg alma hmozva, nyolcadokra vgva, 1/2 citrom hja, 10 dkg cukor, 5 dkg mazsola, 1 tojssrgja.

Az almkra ntsnk annyi vizet, amennyi ellepi. Tegyk bele a citromhjat s fzzk 20-30 percig, mg megpuhulnak. Trjk t szitn, adjuk hozz a cukrot, mazsolt, tojssrgjt. Habvervel keverjk ki j habosra.

Melegen vagy hidegen is tlalhatjuk.

Hozzvalk: 0,5 tiszttott, friss, kockra vgott anansz, 3 dl des vrs bor, zls szerint porcukor, 6 jgkocka.

Az ananszt, bort, cukrot keverjk habosra keverben s passzrozzuk t. Fedjk le s htsk jl be. Fogyaszts eltt kanllal keverjk ssze, ntsk httt poharakba, 1 - 1 jgkockt mindegyikbe.

Azonnal tlaljuk.

(De a borral titatott ananszt remlem, nem kell kidobni!)

Hozzvalk: 1 kg marhahs, 4 ek olaj, 2 nagy hagyma vastag szeletekre vgva, 3 hmozott, kimagozott paradicsom karikzva, 0,5 mk. trtt bors, 2 dl vz, 1 tk. telzest, 0,5 ek. s, 1 csipet szurokf, 0,5 kg hmozott, fl cm-es szeletekre vgott burgonya, 3 hmozott, kimagozott szibarack 6 fel vgva.

Pirtsuk az olajban vegesre a hagymt, tegyk bele a hst, paradicsomot s pirtsuk 6-8 percig. Tegyk bele a borsot, vizet, telzestt, st, szurokfvet. Lass tzn 1,5 rt proljuk. Tegyk bele az szibarackot, burgonyt. Proljuk mg 30 percig.

Forrn tlaljuk.

Hozzvalk: 60 dkg darlt marhahs, 30 dkg ztatott, szraz tarkabab, 1 felaprtott nagy hagyma, 2 ek. zsr, 2 felaprtott hegyes csps paprika, 1 ek. paradicsompr, 0,5 mk. szurokf, 1 tk, aprra vgott petrezselyemzld, 1 ek. citroml, s, 2 karikra vgott paradicsom, 6 szelet fstlt szalonna.

Fzzk meg a babot ss vzben. 1 ek. zsron kevergetve pirtsuk 10 percig a hst, hagymt.

A maradk zsrt, paradicsomprt, paprikt, szurokfvet msik serpenyben a paprika fonnyadsig pirtsuk. Tzll ednybe tegynk 1- 1 sor hst, babot, ntsk r a mrts felt, szrjuk be petrezselyemmel. gy folytassuk, mg el nem fogy minden. Locsoljuk meg a tetejt citromlvel, tegynk r szalonnaszeleteket.

Kzepes stben, lefedve 20-25 percig sssk, vagy mg a szalonna a tetejn megsl.

Avokad-salta Brazlia

Hozzvalk: 2 avokadkrte, 1 tk. mustr, fl citrom leve, trtt bors, s, 2 gerezd fokhagymapp, 1 ek. aprra vgott zld olajbogy, 20 dkg ftt, tiszttott rk aprra vgva, 1 ek. olvaolaj, 4 saltalevl.

Az avokdt hosszban vgjuk kett, vegyk ki a magot. Vegynk ki mindkt flbl 2-2 ek-nyit. Nyomkodjuk szt. Adjuk hozz a mustrt, citromlevet, borsot, st, fokhagymt, olajbogyt, rkot, olajat. vatosan keverjk ssze. Tltsk meg a fl avokadkat.

Tegyk a saltaleveleket kistnyrokra, helyezzk rjuk a tlttt avokadkat.

Hozzvalk: 1 kimagozott, hegyes, csps paprika karikkra vgva, 2 - 2 kockra vgott, kimagozott, paradicsompaprika, 2 hmozott s paradicsom, 2 cssze ss vzben ftt bab, 2 kis fej hagyma karikra vgva, 2 ftt tojs felszeletelve, 1 ek. finomra vgott petrezselyem, 2 ek. borecet, 3 ek. saltaolaj, trtt bors, csipet chili, s, 6 szem fekete olajbogy.

Forrzzuk le a paprikadarabokat, szrjk le.

Keverjk ssze az sszes hozzvalt.

Bann dival Brazlia

Hozzvalk: 6 bann meghmozva, hosszba kettvgva, 6 tk. porcukor, 6 tk. dart di, 3 ek. dilikr.

Tegyk a bannt szorosan egyms mell jl kivajazott tzll tepsibe. Szrjuk be a cukorral. Tegyk forr grillbe, s a cukor megolvadsig sssk. Vegyk ki a stbl, szrjuk be dival. Addig sssk tovbb, mg a cukor vilgosra karamellizldik.

Melegtsk meg kiss a likrt, ntsk a bannra. Azonnal tlaljuk.

Hozzvalk: 35 dkg passzrozott bann, 1 mk. rlt fahj, 1 tk. stpor, 2 ek. porcukor, 15 dkg liszt, 2 tojs, 3 dl tej, 1 ek. kukoricaolaj, olaj a stshez.

Mindent keverjnk ssze palacsintatsztv. Sssk meg a palacsintkat a kvetkezkppen: addig sssk, amg hlyagos nem lesz, csak ekkor fordtsuk meg.

Tltsk meg prolt bannnal s szitljunk r porcukrot.

Blszn gombval Argentna

Hozzvalk: 6 szelet marhablszn (2 cm vastag), s, 1 ek. olajozott vaj, 12 db egyforma gombafej, 2 ek. vaj, trtt bors, 5 dkg mrvnysajt, 1 ek. aprra vgott kesudi.

1 ek. vajon lefedve, borsozva proljuk a gombt 10 percig. Zsrtalantsuk a hsszeleteket, mindkt oldalt verjk ki. Drzsljk be sval, ecsettel kenjk be olvasztott vajjal. Hagyjuk 30 percig llni. Forr grillben sssk - zlsnktl fggen - 1-1 oldalt 6-8 percig.

Keverjk ssze a megmaradt vajat a mrvnysajttal, rakjunk belle minden gombba. Tegynk minden hsszeletre 2-2 gombt. A sajt elolvadsig sssk tovbb.

Tlalskor a hst szrjuk be kesudival, prolt burgonyt adjunk mell.

Hozzvalk: 6 szelet 2 cm vastag blszn, 1 citrom leve, 0,5 dl olaj, 2 ek darabokra trt bors, s, 2 ek. fokhagyms olaj.

Verjk ki a hst mindkt oldaln, tegyk ednybe a citromlvel, olajjal egytt. Hagyjuk 2 rt llni, kzben forgassuk. Szrjuk r a borsot, nyomkodjuk bele. Fedjk le s lljon 1 rt. Olajozzuk be a rostot, rakjuk r a szeleteket, izz parzs fltt oldalanknt sssk 6-7 percig. Tegyk melegtett tnyrra, mindegyikre fokhagymsvajat.

Paradicsommrtssal / paradicsomos tkkel / paradicsomos kelbimbval tlaljuk.

A darabolt csirkket a hasbokra szeletelt vegyes zldsggel s a finomra vgott petrezselyemmel egytt hideg vzben feltve majdnem puhra fzzk. Ekkor hozzadjuk a kockkra vgott burgonyt, a szlszemeket s 1/2 dl fehrbort. Kb. 20 percnyi fzs utn tlaljuk.

Hozzvalk: 30 dkg vastagabb, hengeresebb srgarpa, 1 kk. vaj vagy olaj, 2 l zsrtalantott hsleves (esetleg kocka), s, fehr trtt bors, 1 csapott ek. szrtott oregan, kis gerezd prselt fokhagyma, 6 ek. ftt rizs, vagy ftt amarntmag *, vagy ftt kinoamag ** (a rizs s az egyb magok el is maradhatnak), 20 dkg krumpli, olaj a stshez.

A srgarpt kb. 6 cm-es darabokra vgjuk, majd gyufaszl vkonysg cskokra. 1-2 percig pirtjuk a felforrstott vajban, felntjk a hslevessel, szzuk. Felforraljuk, s rvid ideig fzzk, a rpa ne legyen puha, roppanjon. Ha elkszlt, borsozzuk, belentjk a tejsznt s beletesszk a fokhagymt, a ftt rizst vagy magokat, jl tkeverjk. Tetejt megszrjuk oregnoval. (Trelmetlenebbek a rpt vghatjk vastagabbra is.) Kzben a krumplit is felszeleteljk - kicsit vastagabbra, mint a rpt, olajban kistjk, lecsepegtetjk, paprral leitatjuk rla az olajat.

Tlals: Csszkben, a levesre szrjuk a slt krumplit.

Nagyon finom.

* amarntmag: Dl-Amerikban lisztes magjrt termesztik, gygynvnyknt is hasznljk. A magok akkork, mint egy negyed gombostfej. Be kell ztatni legalbb 8 rra, s utna fzni. Szrazon ki is lehet pattogtatni (ezt mg nem prbltam). Gygynvnyben vettem.

** Bcsben kaphat, hasonlt az elzhz, de lltlag nem ugyanaz. Mg nem lttam.

Hozzvalk: 1 kg tarja kockra vgva, 1 ek. csps pirospaprika, 25 dkg kockra vgott fstlt sonka, 35 dkg ztatott fehr szrazbab, 2 ek. zsr, 1 felkockzott nagy hagyma, 1 hmozott, kimagozott aprtott paradicsom, 1 cssze ftt kukorica (s nem!).

A zsron pirtsuk meg a hst s a hagymt (vegesre). Tegyk hozz a sonkt, pirospaprikt, babot. Annyi vizet ntsnk r, hogy ellepje. Lass tzn, lefedve proljuk, mg a bab megpuhul. Adjuk hozz a kukorict, paradicsomot.

Cserpfazkban, forr stben sssk, mg a teteje barnulni kezd.

Hozzvalk: 4 db hmozott burgonya, 3 dkg zsiradk, 1 ek. liszt, 1 kk. s, 1 hagyma vkonyan szelve, 1 szeletelt paradicsom, 2,5 dl tej, 10 dkg reszelt sajt.

A hosszban 4 fel vgott krumplit ss vzben megfzzk. A mrtssal lentve forrn tlaljuk.

Mrts: a felolvasztott zsiradkhoz keverjk a lisztet, azonnal beletesszk a hagymt, paradicsomot. llandan kevergetve 3-4 percig proljuk, majd lassan belentjk a tejet, amikor felforr, a tzrl levesszk. Belekeverjk a sajtot.

(Bence Vera: Gasztronmiai utazs - Minerva - 1972.

Hozzvalk: 1 kg burgonya, 1 cssze olvaolaj, 3 db tojs, 30 dkg zldsgkeverk, majonz, s, rlt bors

A burgonyt meghmozzuk, puhra fzzk s prstjk. Kzben feltesszk a vizet fni, megszzuk, megborsozzuk s beletesszk a zldsgeket Mialatt a zldsg f, a prhez egy kevs olajat ntnk, majd sszedolgozzuk. (ne legyen folys). Ha a krumpli megfelel llag, elkezdjk sszelltani a tortt. vatosan aluflia lapra szedjk, s jl lelapogatjuk. Mieltt ezt megtennnk, egy vkony tltsz flit is tesznk a krumpli al, gy jobban formzhat. Akkor j, ha nem maradnak benne repedsek. A megftt zldsgekhez majonzt kevernk s a krumpligyon szttertjk. Az oldalait a tekershez szabadon hagyjuk. A zldsgre 1 db ftt tojst tertnk. Egy tlct feldsztnk saltalevllel, s vatosan rhelyezzk a tortt. Megkenjk a tetejt majonzzel, s egy ftt tojst a torta tetejre reszelnk.

Hozzvalk: 1 kg-os csirke (darabokra vgva), 8 dkg vaj, 6 evkanl citroml, 10 dkg zeller (apr kockra vgva), 3 evkanl liszt, 3-4 dl tej, 1 csipet s, bors, 1 evkanl cukor, 2 kvskanl mustr, 1/2 kvskanl ecet

A vaj felt megolvasztjuk, sszekeverjk a citromlvel s lentjk vele az egyms mell rakott csirkedarabokat. Kzpmeleg stben 1 rn t, stjk, amg a hs megpuhul.

A zellert jl zrd, tzll tlban, 4 evkanl vzben, a csirke mellett fzzk a stben kb. 30 percig. Kzben a maradk vajbl s lisztbl vilgos rntst ksztnk. Lassan belentjk a tej ktharmadt, s takarklngon addig keverjk, mg sima lesz s srsdni kezd. Szzuk, borsozzuk, beletesszk a mustrt, a cukrot s a maradk tejet. Lassan belentjk az ecetet, s addig keverjk, mg sr lesz. Vgl hozzadjuk a zellert s a csirkbl kislt levet. Tlalskor a mrtst a csirkedarabokra ntjk.

Hozzvalk: 1 cssze ftt csicseribors, 2 cs. fehr ftt bab, 1 cs. ftt kukorica, 3 gerezd aprtott fokhagyma, 3 szem aprra vgott mogyorhagyma, 2 ek. borecet, 4 ek. saltaolaj, s, rlt bors, 1 mk. bazsalikom, 1 tk. szurokf, 1 tk. aprra vgott petrezselyem.

Keverjk ssze az sszes hozzvalt.

Hozzvalk: 6 nagy, des zldpaprika kimagozva 4 fel vgva, 3 gerezd fokhagymapp, rlt bors, s, 0,5 dl csps papriks olaj, 2 ek. az olajban rlelt paprikbl.

Tegyk serpenybe a hozzvalkat. Lass tzn, llandan keverve pirtsuk puhra. Melegen vagy hidegen slt hsokhoz, rizshez, burgonyhoz tlalhatjuk.

Hozzvalk: 6 comb, s, 0,5 dl saltaolaj, 1 aprtott hagyma, 1 fej fokhagymapp, 0,5 dl vrs bor, 1 kg aprra vgott paradicsom, csipet babr, 1 ek. finomra vgott zellerlevl, trtt bors, 25 dkg apr gombafej.

Szzuk be a csirkt. Olajon pirtsuk vegesre a hagymkat. Tegyk bele a csirkt, s mg 5 percig pirtsuk. ntsk hozz a bort. Lass tzn, lefedve proljuk 20 percig. Zzzuk sima ppp a paradicsomot, ntsk a csirkre. Tegyk hozz a zellerlevelet, babrt, gombt. Fedjk le, proljuk addig, mg a hs megpuhul, s a mrts besrsdik.

Krts - rizs / spagetti / krumplipr s fejes salta.

Hozzvalk: 1 kg aprlk, 0,5 kg marha-velscsont, 2,5 l vz, 1 prhagyma, 1 vrshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 srgarpa, 1 petrezselyemgykr, 1 paszternk, 3 zellerlevl, csipet kakukkf, szemes bors, krmnyi babr, 2 szem szegfszeg, 2 hmozott, kimagozott, aprra vgott paradicsom, 1 ek. aprra vgott snidling, s.

A csontot a vzben lefedve fzzk 30 percig. Szedjk le a habot, tegyk bele a vrs-, fok- s prhagymt, rpkat, zellerlevelet, fszereket, csirkt. Lefedve fzzk puhra. Ha ksz, szrjk le. A hst, zldsget melegtett tlra tegyk. A levest ntsk vissza a fazkba, tegyk bele a paradicsomdarabokat. Fzzk mg 10 percig.

Metlhagymval megszrva tlaljuk.

Hozzvalk: 1 kg-os feldarabolt csirke, s, bors, 2 ek. liszt, 6 ek. olaj, 2 vrshagyma felszeletelve, 1 nagy paradicsom nyolc rszre vgva, 10 dkg szeletelt gomba, 1 kimagozott, szeletelt zldpaprika, 1 kk. pirospaprika, 1babrlevl, 1/2 kk. csombor, 2,5 dl szraz vrs bor, 1/2 kg zldbors.

A lisztet sszekeverjk pici sval, borssal s meghintjk vele a csirkt. Forr olajban mindkt oldalukat jl megstjk. Hozztesszk a hagymt, paprikt, paradicsomot, gombt, st, borsot, pirospaprikt, csombort, babrt. Alaposan sszeforgatjuk. 1-2 percnyi prols utn rntjk a bort. Fed alatt kb. 40-50 perc alatt puhra fzzk. Amikor megftt, belentjk az elre, megfztt borst, sszemelegtjk.

Rizzsel, ftt krumplival tlaljuk.

Csokolds bann Argentna

Hozzvalk: 6 kicsi, nem tl rett bann, 10 dkg olvasztott csokold, 5 ek. aprra vgott prklt mogyor, 6 grillplcika.

Szrjuk a plcikt a bannok egyik vgbe. Vigyzva mrtsuk a bannt a csokiba, szrjuk be mogyorval. Azonnal tegyk rcsra s kb. 10 percre tegyk mlyhtbe.

Ha megdermedt a csoki, tlaljuk.

Hozzvalk: 9 dkg liszt, 15 dkg barna cukor, 10 dkg vaj, 4 db tojs, 50 dkg fzcsokold, fagylalt a dsztshez

Az ednybe beletesszk a csokoldt, mell a vajat. Mindkettt kisebb darabokra trtjk, hogy hamarabb felolvadjon, majd tzre tesszk. Gz fltt, llandan kevergetve felolvasztjuk a csokoldt. Ezutn egy ednyben felverjk a tojsokat, mg a srgja a fehrjvel elkeveredik. Hozzadjuk a cukrot, s tovbb verjk. Ezutn jn a liszt, amibl 2 evkanlnyit meghagyunk. Addig keverjk a masszt, mg teljesen homogn nem lesz. Legjobb a robotgp. Most a keverket a felolvasztott csokoldhoz ntjk s sszekeverjk. Ezutn flrehzzuk a tzrl, majd a masszt kerek kuglfformba ntjk. A formt elzleg kikenjk vajjal s belisztezzk. 220C-ra felmelegtett stben 20-25 percig stjk Kzben 20 percnl egy villval megszrjuk, hogy lssuk tlt e. Ha a villa hegye nedves, mg t percig stjk. A fzs elejn flretett lisztet egy tlkba ntjk, s fagylaltot kevernk hozz. Fontos, hogy fehr szn legyen. Elkeverjk a liszttel, s kis lngon felolvasztjuk s tfzzk. A kis mennyisg fagylaltot a tlca aljra tesszk s elsimtjuk. A ksz stemnyt kivesszk a formbl (megvrva, mg kihl) s a tlcra helyezzk. Gymlcskkel, mentalevllel dsztjk. 

Hozzvalk: 3 tojs, cukor, fl liter tej, fahj

A tejet kevertlba ntjk egy darabka fahj ksretben, majd beletjk a tojsokat s t evkanl cukrot. A keverket habvervel felverjk.

Kis vzbl s 4-5 evkanl cukorbl karamellt ksztnk. Az elkszlt szp barna karamellt belentjk abba az ednybe, amelyben a flnt fogjuk stni. Erre ntjk r az elzleg felvert keverket, gzben, 250 Celsius fokon egy ra alatt megstjk.

Hozzvalk: 2 dl olvaolaj, 1-2 fej fokhagyma ppp zzva.

Slt hsok ksrje.

Hozzvalk: 4 szelet sertskaraj, 1 fej aprra vgott vrshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 kvskanl s, 3 dl vz, pr szem kmnymag, 1 kvskanl ers pirospaprika, 4-5 dkg zsemlemorzsa

Ss vzben fzzk puhra a hst a hagymval s fokhagymval. Mikor puha adjuk hozz a zsemlemorzst s a fszereket, s proljuk tovbbi 4-5 percig.

Hozzvalk: 1 kg aprra vgott diszntarja, s, 4-5 ek. csps papriks olaj.

Szzuk meg a hst, forgassuk meg a papriks olajban.

Hzzuk fel grillplcra, s izz parzs fltt sssk 10-15 percig vagy zlsnknek megfelelen tovbb.

Ez tipikus dl-amerikai gymlcsbl kszl, de helyettesthet brmilyen sr lekvrral vagy birsalmasajttal. Gzfrdben felolvasztjuk a lekvrt, ebbl lesz az dessg, amit mindig sajttal tlalunk. (pl. trappista) s mentalevllel dszthetjk. Ezt az dessget gy is elkszthetjk, hogy feldaraboljuk a birsalmasajtot, s ugyanakkora sajtot vgunk hozz. 

Hozzvalk: 2 ek. olaj, 3 gerezd fokhagyma, 5 ek. aprra vgott hagyma, 0,5 kg hmozott, kimagozott paradicsom, 1 hmozott alma, 3 ek. paradicsompr, 1 tk. szurokf, 1 mk. rlt bors, s, 1 tk. porcukor, 1 babrlevl, 1 ek. finomra vgott zellerlevl, 1 tk. citroml, 1 szem cseresznyepaprika magostl.

Vajon 5 percig proljuk a hagymkat. Tegyk hozz az sszes hozzvalt. Lass tzn, lefedve proljuk, mg elf a leve. Vegyk le a tzrl, hagyjuk kihlni. Jl keverjk, trjk ssze, tegyk htbe.

Azonnali fogyasztsra val.

Kevs vajban proljuk meg a finomra vgott vrshagymt s a zzott fokhagymt. Adjuk hozz a darlt marhahst, st, pirospaprikt, trtt borsot, reszelt almt, 2 evkanlnyi mazsolt, 5 dkg durvra vgott mandult s 1/2 dl konyakot. lland kevers mellett kb. 15 percig proljuk.

Kmnyes ftt burgonyval tlaljuk.

Hozzvalk: 4 cs friss kukorica, 1 dl tej, 1-2 zldpaprika apr kockkra vgva, 1 kis fej vrshagyma aprra vgva, 1 csipet piros paprika, szerecsendi, bors, s, 5 dkg vaj, 4 db burgonya, 4 ek. reszelt sajt, 2 szeletelt kemny tojs.

A kukorict megfzzk, leszemezzk, szitn ttrjk (vagy megdarljuk), a tejjel, zldpaprikval, hagymval, vajjal sszekeverjk. Szzuk, borsozzuk, paprikzzuk, kevs szerecsendit szrunk bele. Takarkon, kevergetve addig fzzk, mg megsrsdik. Hmozzuk, szeleteljk a hajban ftt krumplit, majd lerakjuk egy tlba, r a sajt, erre a tojs kerl. Lentjk a mrtssal.

Forrn tlaljuk.
Jegeskv Brazlia

Hozzvalk: 4, 5 dl ers kv, 1,5 dl forrsban lv vz, 8 dkg reszelt csokold, 4,5 dl tej, zls szerint cukor, 6 ppozott ek. tejsznhab, 1 ek. reszelt csokold.

Tegyk a forrsban lv vzbe a 8 dkg csokoldt, zls szerint cukrot. Lass tzn, fakanllal kevergetve addig fzzk, mg a csoki elolvad. Tegyk keverbe a kvval, tejjel egytt. Keverjk habosra, htsk jl le - lehetleg mlyhtben. Tlals eltt keverjk jl ssze, ntsk httt, hossz, fehr (?) poharakba.

Tegynk a tetejre 1-1 ek. tejsznhabot, szrjuk be reszelt csokoldval.

Kkuszos dessg Argentna

Hozzvalk: 12 dkg vaj, 24 dkg porcukor, 4 ek. kaka, 1 csepp mandulaaroma, 1 ek. rum, 2 tojs, 1/4 kg (hztartsi) reszelt keksz, 24 dkg kkuszreszelk, 12 dkg aprra vgott kandrozott gymlcs, 12 dkg mazsola, 12 dkg durvra vgott, pirtott dibl, 6 ek tejsznhab.

Olvasszuk fel a vajat. Vegyk le a tzrl, keverjk bele a hozzvalkat a tejsznhab kivtelvel. Stpaprral kiblelt kerek tortaformba ntjk. 3-4 rra tegyk htbe.

Tlals eltt bortsuk lapos tlra, szedjk le a paprt, dsztsk tejsznhabbal.

(Ajnlom figyelmetekbe, mert nagyon finom. De: mivel nem szeretem, ha nyers tojs van az telben, ezrt tejjel vagy tejfllel vltom ki.)

A rizst feles tejes vzben majdnem puhra fzzk. Ekkor hozzadjuk a kristlycukrot s a kkuszreszelket. Kb. mg 5 percig fzzk. Elkeverjk reszelt citromhjjal. Poharakba szedjk. Tlalhatjuk hidegen s melegen is.

Cukrozott fahjjal meghintjk, s szlszemekkel dsztjk.

Hozzvalk: 1 kk. s, 15 dkg rizs, 3 dl tej, 10 dkg kristlycukor, kkuszreszelk, 1 ek. reszelt citromhj, rlt fahj, friss szlszemek vagy narancsszeletek.

Forrsban lv 7 dl ss vzbe ntjk a rizst, fed nlkl 15 percig fzzk, mg a vz elprolog.

Rntjk a tejet, 4-6 ek. kkuszreszelket, cukrot s jabb 15 percig fzzk. Belekeverjk a citromhjat. Hideg vzzel kibltett ednybe tltjk. Htbe tesszk.

Tlalsa: az ednybl a rizst kibortjuk, tetejt megszrjuk fahjjal s kkuszreszelkkel. Szlszemekkel vagy narancsszeletekkel dsztjk.

Hozzvalk 4 szemlyre: 1 kg krumpli, 2 cs kukorica, 2 db csirkemell, 1 db avokd, 1 csokor petrezselyem, 1 pohr tejfl, 5 dkg capribogy, s, rlt fehrbors.

Elksztse: A forrsban lv vzbe beletesszk a ftt csirkehst, a feldarabolt kukoricacsvet, a burgonyt, megszrjuk fehrborssal, sval, szrtott vagy friss gvaszkval (lehet petrezselyem is) s sszekeverjk. 2 rt lass tzn addig fzzk, mg a krumpli teljesen sztf. Tlals: A sr lt a kukoricadarabokkal tnyrra szedjk. A hozzvalkat mindenki sajt maga teszi a tnyrjra. (aprra vgott avokd, tejfl, capribogy, csirkehs) vrsborral tlaljuk.

Hozzvalk: 35 dkg kukoricaliszt, csipet s, vaj.

7 dl ss vizet felforralunk, lassan, folyton keverve belentjk a lisztet. Amint besrsdik, levesszk a tzrl, fakanllal jl kikeverjk, deszkra ntjk, s 10 percig


Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU