FŐOLDAL  Újdonságok:

Norton Antivirus 2009 Gaming Edition+crack

Kresz_teszt_2009

Black Eyed Peas - The E.N.D - 2009 HipHop Válogatás - 2009.07.25

Vidám,szórakoztató,
információs zömlap.

ingyenes letöltés+
ingyenes apróhírdetés

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Mond!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

E-mail

Állítsd beKezdőlapnak! 

Login:
 
Jelszó:
 
 

 Székefődi Guugel kereső

Nyonj egy SÜNT

Villám szótár

 

Keresett szó

Tartalmaz
Pontosan
Kezdőbetűk

Angol-Magyar
Magyar-Angol
Német-Magyar
Magyar-Német
Computer Dictionary

 

Reklám

Ingyenes Hirdetés . Net


Linkajánló

A legjobbweboldalak..

Europa Top 100

JoniPeti Topsite

Toplista • Toplist

OmariaTop

COOLTOP

Sokbolt.hu
Webshop - webáruház ingyen bárkinek

Free Topsite

Linktár Centrum

TopSite.hu - A web legjobbjai.


Free TopSite

toplista


Banner-Paradies
Weblap toplista

NZYANG Toplista


starbug toplista

toplista
szoftver


Kattints ide!


TOP-TIZENHAROM






Dual Reklám Kft - Minden ami céges ajándék - Reklám ajándékok!

 

 

Hozzávalók: 50 dkg alma hámozva, nyolcadokra vágva, 1/2 citrom héja, 10 dkg cukor, 5 dkg mazsola, 1 tojássárgája.

Az almákra öntsünk annyi vizet, amennyi ellepi. Tegyük bele a citromhéjat és főzzük 20-30 percig, míg megpuhulnak. Törjük át szitán, adjuk hozzá a cukrot, mazsolát, tojássárgáját. Habverővel keverjük ki jó habosra.

Melegen vagy hidegen is tálalhatjuk.

Hozzávalók: 0,5 tisztított, friss, kockára vágott ananász, 3 dl édes vörös bor, ízlés szerint porcukor, 6 jégkocka.

Az ananászt, bort, cukrot keverjük habosra keverőben és passzírozzuk át. Fedjük le és hűtsük jól be. Fogyasztás előtt kanállal keverjük össze, öntsük hűtött poharakba, 1 - 1 jégkockát mindegyikbe.

Azonnal tálaljuk.

(De a borral átitatott ananászt remélem, nem kell kidobni!)

Hozzávalók: 1 kg marhahús, 4 ek olaj, 2 nagy hagyma vastag szeletekre vágva, 3 hámozott, kimagozott paradicsom karikázva, 0,5 mk. törött bors, 2 dl víz, 1 tk. ételízesítő, 0,5 ek. só, 1 csipet szurokfű, 0,5 kg hámozott, fél cm-es szeletekre vágott burgonya, 3 hámozott, kimagozott őszibarack 6 felé vágva.

Pirítsuk az olajban üvegesre a hagymát, tegyük bele a húst, paradicsomot és pirítsuk 6-8 percig. Tegyük bele a borsot, vizet, ételízesítőt, sót, szurokfüvet. Lassú tűzön 1,5 órát pároljuk. Tegyük bele az őszibarackot, burgonyát. Pároljuk még 30 percig.

Forrón tálaljuk.

Hozzávalók: 60 dkg darált marhahús, 30 dkg áztatott, száraz tarkabab, 1 felaprított nagy hagyma, 2 ek. zsír, 2 felaprított hegyes csípős paprika, 1 ek. paradicsompüré, 0,5 mk. szurokfű, 1 tk, apróra vágott petrezselyemzöld, 1 ek. citromlé, só, 2 karikára vágott paradicsom, 6 szelet füstölt szalonna.

Főzzük meg a babot sós vízben. 1 ek. zsíron kevergetve pirítsuk 10 percig a húst, hagymát.

A maradék zsírt, paradicsompürét, paprikát, szurokfüvet másik serpenyőben a paprika fonnyadásáig pirítsuk. Tűzálló edénybe tegyünk 1- 1 sor húst, babot, öntsük rá a mártás felét, szórjuk be petrezselyemmel. Így folytassuk, míg el nem fogy minden. Locsoljuk meg a tetejét citromlével, tegyünk rá szalonnaszeleteket.

Közepes sütőben, lefedve 20-25 percig süssük, vagy míg a szalonna a tetején megsül.

Hozzávalók: 2 avokadókörte, 1 tk. mustár, fél citrom leve, törött bors, só, 2 gerezd fokhagymapép, 1 ek. apróra vágott zöld olajbogyó, 20 dkg főtt, tisztított rák apróra vágva, 1 ek. olívaolaj, 4 salátalevél.

Az avokádót hosszában vágjuk ketté, vegyük ki a magot. Vegyünk ki mindkét félből 2-2 ek-nyit. Nyomkodjuk szét. Adjuk hozzá a mustárt, citromlevet, borsot, sót, fokhagymát, olajbogyót, rákot, olajat. Óvatosan keverjük össze. Töltsük meg a fél avokadókat.

Tegyük a salátaleveleket kistányérokra, helyezzük rájuk a töltött avokadókat.

Hozzávalók: 1 kimagozott, hegyes, csípős paprika karikákra vágva, 2 - 2 kockára vágott, kimagozott, paradicsompaprika, 2 hámozott és paradicsom, 2 csésze sós vízben főtt bab, 2 kis fej hagyma karikára vágva, 2 főtt tojás felszeletelve, 1 ek. finomra vágott petrezselyem, 2 ek. borecet, 3 ek. salátaolaj, törött bors, csipet chili, só, 6 szem fekete olajbogyó.

Forrázzuk le a paprikadarabokat, szűrjük le.

Keverjük össze az összes hozzávalót.

Banán dióval Brazília

Hozzávalók: 6 banán meghámozva, hosszába kettévágva, 6 tk. porcukor, 6 tk. daráét dió, 3 ek. diólikőr.

Tegyük a banánt szorosan egymás mellé jól kivajazott tűzálló tepsibe. Szórjuk be a cukorral. Tegyük forró grillbe, és a cukor megolvadásáig süssük. Vegyük ki a sütőből, szórjuk be dióval. Addig süssük tovább, míg a cukor világosra karamellizálódik.

Melegítsük meg kissé a likőrt, öntsük a banánra. Azonnal tálaljuk.

Hozzávalók: 35 dkg passzírozott banán, 1 mk. őrölt fahéj, 1 tk. sütőpor, 2 ek. porcukor, 15 dkg liszt, 2 tojás, 3 dl tej, 1 ek. kukoricaolaj, olaj a sütéshez.

Mindent keverjünk össze palacsintatésztává. Süssük meg a palacsintákat a következőképpen: addig süssük, amíg hólyagos nem lesz, csak ekkor fordítsuk meg.

Töltsük meg párolt banánnal és szitáljunk rá porcukrot.

Hozzávalók: 6 szelet marhabélszín (2 cm vastag), só, 1 ek. olajozott vaj, 12 db egyforma gombafej, 2 ek. vaj, törött bors, 5 dkg márványsajt, 1 ek. apróra vágott kesudió.

1 ek. vajon lefedve, borsozva pároljuk a gombát 10 percig. Zsírtalanítsuk a hússzeleteket, mindkét oldalát verjük ki. Dörzsöljük be sóval, ecsettel kenjük be olvasztott vajjal. Hagyjuk 30 percig állni. Forró grillben süssük - ízlésünktől függően - 1-1 oldalát 6-8 percig.

Keverjük össze a megmaradt vajat a márványsajttal, rakjunk belőle minden gombába. Tegyünk minden hússzeletre 2-2 gombát. A sajt elolvadásáig süssük tovább.

Tálaláskor a húst szórjuk be kesudióval, párolt burgonyát adjunk mellé.

Hozzávalók: 6 szelet 2 cm vastag bélszín, 1 citrom leve, 0,5 dl olaj, 2 ek darabokra tört bors, só, 2 ek. fokhagymás olaj.

Verjük ki a húst mindkét oldalán, tegyük edénybe a citromlével, olajjal együtt. Hagyjuk 2 órát állni, közben forgassuk. Szórjuk rá a borsot, nyomkodjuk bele. Fedjük le és álljon 1 órát. Olajozzuk be a rostot, rakjuk rá a szeleteket, izzó parázs fölött oldalanként süssük 6-7 percig. Tegyük melegített tányérra, mindegyikre fokhagymásvajat.

Paradicsommártással / paradicsomos tökkel / paradicsomos kelbimbóval tálaljuk.

A darabolt csirkéket a hasábokra szeletelt vegyes zöldséggel és a finomra vágott petrezselyemmel együtt hideg vízben feltéve majdnem puhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát, a szőlőszemeket és 1/2 dl fehérbort. Kb. 20 percnyi főzés után tálaljuk.

Hozzávalók: 30 dkg vastagabb, hengeresebb sárgarépa, 1 kk. vaj vagy olaj, 2 l zsírtalanított húsleves (esetleg kocka), só, fehér törött bors, 1 csapott ek. szárított oreganó, kis gerezd préselt fokhagyma, 6 ek. főtt rizs, vagy főtt amarántmag *, vagy főtt kinoamag ** (a rizs és az egyéb magok el is maradhatnak), 20 dkg krumpli, olaj a sütéshez.

A sárgarépát kb. 6 cm-es darabokra vágjuk, majd gyufaszál vékonyságú csíkokra. 1-2 percig pirítjuk a felforrósított vajban, felöntjük a húslevessel, sózzuk. Felforraljuk, és rövid ideig főzzük, a répa ne legyen puha, roppanjon. Ha elkészült, borsozzuk, beleöntjük a tejszínt és beletesszük a fokhagymát, a főtt rizst vagy magokat, jól átkeverjük. Tetejét megszórjuk oregánoval. (Türelmetlenebbek a répát vághatják vastagabbra is.) Közben a krumplit is felszeleteljük - kicsit vastagabbra, mint a répát, olajban kisütjük, lecsepegtetjük, papírral leitatjuk róla az olajat.

Tálalás: Csészékben, a levesre szórjuk a sült krumplit.

Nagyon finom.

* amarántmag: Dél-Amerikában lisztes magjáért termesztik, gyógynövényként is használják. A magok akkorák, mint egy negyed gombostűfej. Be kell áztatni legalább 8 órára, s utána főzni. Szárazon ki is lehet pattogtatni (ezt még nem próbáltam). Gyógynövényben vettem.

** Bécsben kapható, hasonlít az előzőhöz, de állítólag nem ugyanaz. Még nem láttam.

Hozzávalók: 1 kg tarja kockára vágva, 1 ek. csípős pirospaprika, 25 dkg kockára vágott füstölt sonka, 35 dkg áztatott fehér szárazbab, 2 ek. zsír, 1 felkockázott nagy hagyma, 1 hámozott, kimagozott aprított paradicsom, 1 csésze főtt kukorica (só nem!).

A zsíron pirítsuk meg a húst és a hagymát (üvegesre). Tegyük hozzá a sonkát, pirospaprikát, babot. Annyi vizet öntsünk rá, hogy ellepje. Lassú tűzön, lefedve pároljuk, míg a bab megpuhul. Adjuk hozzá a kukoricát, paradicsomot.

Cserépfazékban, forró sütőben süssük, míg a teteje barnulni kezd.

Hozzávalók: 4 db hámozott burgonya, 3 dkg zsiradék, 1 ek. liszt, 1 kk. só, 1 hagyma vékonyan szelve, 1 szeletelt paradicsom, 2,5 dl tej, 10 dkg reszelt sajt.

A hosszában 4 felé vágott krumplit sós vízben megfőzzük. A mártással leöntve forrón tálaljuk.

Mártás: a felolvasztott zsiradékhoz keverjük a lisztet, azonnal beletesszük a hagymát, paradicsomot. Állandóan kevergetve 3-4 percig pároljuk, majd lassan beleöntjük a tejet, amikor felforr, a tűzről levesszük. Belekeverjük a sajtot.

(Bence Vera: Gasztronómiai utazás - Minerva - 1972.

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 csésze olívaolaj, 3 db tojás, 30 dkg zöldségkeverék, majonéz, só, őrölt bors

A burgonyát meghámozzuk, puhára főzzük és pürésítjük. Közben feltesszük a vizet főni, megsózzuk, megborsozzuk és beletesszük a zöldségeket Mialatt a zöldség fő, a püréhez egy kevés olajat öntünk, majd összedolgozzuk. (ne legyen folyós). Ha a krumpli megfelelő állagú, elkezdjük összeállítani a tortát. Óvatosan alufólia lapra szedjük, és jól lelapogatjuk. Mielőtt ezt megtennénk, egy vékony átlátszó fóliát is teszünk a krumpli alá, így jobban formázható. Akkor jó, ha nem maradnak benne repedések. A megfőtt zöldségekhez majonézt keverünk és a krumpliágyon szétterítjük. Az oldalait a tekeréshez szabadon hagyjuk. A zöldségre 1 db főtt tojást terítünk. Egy tálcát feldíszítünk salátalevéllel, és óvatosan ráhelyezzük a tortát. Megkenjük a tetejét majonézzel, és egy főtt tojást a torta tetejére reszelünk.

Hozzávalók: 1 kg-os csirke (darabokra vágva), 8 dkg vaj, 6 evőkanál citromlé, 10 dkg zeller (apró kockára vágva), 3 evőkanál liszt, 3-4 dl tej, 1 csipet só, bors, 1 evőkanál cukor, 2 kávéskanál mustár, 1/2 kávéskanál ecet

A vaj felét megolvasztjuk, összekeverjük a citromlével és leöntjük vele az egymás mellé rakott csirkedarabokat. Középmeleg sütőben 1 órán át, sütjük, amíg a hús megpuhul.

A zellert jól záródó, tűzálló tálban, 4 evőkanál vízben, a csirke mellett főzzük a sütőben kb. 30 percig. Közben a maradék vajból és lisztből világos rántást készítünk. Lassan beleöntjük a tej kétharmadát, és takaréklángon addig keverjük, míg sima lesz és sűrűsödni kezd. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a mustárt, a cukrot és a maradék tejet. Lassan beleöntjük az ecetet, és addig keverjük, míg sűrű lesz. Végül hozzáadjuk a zellert és a csirkéből kisült levet. Tálaláskor a mártást a csirkedarabokra öntjük.

Hozzávalók: 1 csésze főtt csicseriborsó, 2 cs. fehér főtt bab, 1 cs. főtt kukorica, 3 gerezd aprított fokhagyma, 3 szem apróra vágott mogyoróhagyma, 2 ek. borecet, 4 ek. salátaolaj, só, őrölt bors, 1 mk. bazsalikom, 1 tk. szurokfű, 1 tk. apróra vágott petrezselyem.

Keverjük össze az összes hozzávalót.

Hozzávalók: 6 nagy, édes zöldpaprika kimagozva 4 felé vágva, 3 gerezd fokhagymapép, őrölt bors, só, 0,5 dl csípős paprikás olaj, 2 ek. az olajban érlelt paprikából.

Tegyük serpenyőbe a hozzávalókat. Lassú tűzön, állandóan keverve pirítsuk puhára. Melegen vagy hidegen sült húsokhoz, rizshez, burgonyához tálalhatjuk.

Hozzávalók: 6 comb, só, 0,5 dl salátaolaj, 1 aprított hagyma, 1 fej fokhagymapép, 0,5 dl vörös bor, 1 kg apróra vágott paradicsom, csipet babér, 1 ek. finomra vágott zellerlevél, törött bors, 25 dkg apró gombafej.

Sózzuk be a csirkét. Olajon pirítsuk üvegesre a hagymákat. Tegyük bele a csirkét, és még 5 percig pirítsuk. Öntsük hozzá a bort. Lassú tűzön, lefedve pároljuk 20 percig. Zúzzuk sima péppé a paradicsomot, öntsük a csirkére. Tegyük hozzá a zellerlevelet, babért, gombát. Fedjük le, pároljuk addig, míg a hús megpuhul, és a mártás besűrűsödik.

Körítés - rizs / spagetti / krumplipüré és fejes saláta.

Hozzávalók: 1 kg aprólék, 0,5 kg marha-velőscsont, 2,5 l víz, 1 póréhagyma, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 paszternák, 3 zellerlevél, csipet kakukkfű, szemes bors, körömnyi babér, 2 szem szegfűszeg, 2 hámozott, kimagozott, apróra vágott paradicsom, 1 ek. apróra vágott snidling, só.

A csontot a vízben lefedve főzzük 30 percig. Szedjük le a habot, tegyük bele a vörös-, fok- és póréhagymát, répákat, zellerlevelet, fűszereket, csirkét. Lefedve főzzük puhára. Ha kész, szűrjük le. A húst, zöldséget melegített tálra tegyük. A levest öntsük vissza a fazékba, tegyük bele a paradicsomdarabokat. Főzzük még 10 percig.

Metélőhagymával megszórva tálaljuk.

Hozzávalók: 1 kg-os feldarabolt csirke, só, bors, 2 ek. liszt, 6 ek. olaj, 2 vöröshagyma felszeletelve, 1 nagy paradicsom nyolc részre vágva, 10 dkg szeletelt gomba, 1 kimagozott, szeletelt zöldpaprika, 1 kk. pirospaprika, 1babérlevél, 1/2 kk. csombor, 2,5 dl száraz vörös bor, 1/2 kg zöldborsó.

A lisztet összekeverjük pici sóval, borssal és meghintjük vele a csirkét. Forró olajban mindkét oldalukat jól megsütjük. Hozzátesszük a hagymát, paprikát, paradicsomot, gombát, sót, borsot, pirospaprikát, csombort, babért. Alaposan összeforgatjuk. 1-2 percnyi párolás után ráöntjük a bort. Fedő alatt kb. 40-50 perc alatt puhára főzzük. Amikor megfőtt, beleöntjük az előre, megfőzött borsót, összemelegítjük.

Rizzsel, főtt krumplival tálaljuk.

Hozzávalók: 6 kicsi, nem túl érett banán, 10 dkg olvasztott csokoládé, 5 ek. apróra vágott pörkölt mogyoró, 6 grillpálcika.

Szúrjuk a pálcikát a banánok egyik végébe. Vigyázva mártsuk a banánt a csokiba, szórjuk be mogyoróval. Azonnal tegyük rácsra és kb. 10 percre tegyük mélyhűtőbe.

Ha megdermedt a csoki, tálaljuk.

Hozzávalók: 9 dkg liszt, 15 dkg barna cukor, 10 dkg vaj, 4 db tojás, 50 dkg főzőcsokoládé, fagylalt a díszítéshez

Az edénybe beletesszük a csokoládét, mellé a vajat. Mindkettőt kisebb darabokra törtjük, hogy hamarabb felolvadjon, majd tűzre tesszük. Gőz fölött, állandóan kevergetve felolvasztjuk a csokoládét. Ezután egy edényben felverjük a tojásokat, míg a sárgája a fehérjével elkeveredik. Hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük. Ezután jön a liszt, amiből 2 evőkanálnyit meghagyunk. Addig keverjük a masszát, míg teljesen homogén nem lesz. Legjobb a robotgép. Most a keveréket a felolvasztott csokoládéhoz öntjük és összekeverjük. Ezután félrehúzzuk a tűzről, majd a masszát kerek kuglófformába öntjük. A formát előzőleg kikenjük vajjal és belisztezzük. 220C-ra felmelegített sütőben 20-25 percig sütjük Közben 20 percnél egy villával megszúrjuk, hogy lássuk átült e. Ha a villa hegye nedves, még öt percig sütjük. A főzés elején félretett lisztet egy tálkába öntjük, és fagylaltot keverünk hozzá. Fontos, hogy fehér színű legyen. Elkeverjük a liszttel, és kis lángon felolvasztjuk és átfőzzük. A kis mennyiségű fagylaltot a tálca aljára tesszük és elsimítjuk. A kész süteményt kivesszük a formából (megvárva, míg kihűl) és a tálcára helyezzük. Gyümölcsökkel, mentalevéllel díszítjük. 

Hozzávalók: 3 tojás, cukor, fél liter tej, fahéj

A tejet keverőtálba öntjük egy darabka fahéj kíséretében, majd beleütjük a tojásokat és öt evőkanál cukrot. A keveréket habverővel felverjük.

Kis vízből és 4-5 evőkanál cukorból karamellt készítünk. Az elkészült szép barna karamellt beleöntjük abba az edénybe, amelyben a flánt fogjuk sütni. Erre öntjük rá az előzőleg felvert keveréket, gőzben, 250 Celsius fokon egy óra alatt megsütjük.

Hozzávalók: 2 dl olívaolaj, 1-2 fej fokhagyma péppé zúzva.

Sült húsok kísérője.

Hozzávalók: 4 szelet sertéskaraj, 1 fej apróra vágott vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál só, 3 dl víz, pár szem köménymag, 1 kávéskanál erős pirospaprika, 4-5 dkg zsemlemorzsa

Sós vízben főzzük puhára a húst a hagymával és fokhagymával. Mikor puha adjuk hozzá a zsemlemorzsát és a fűszereket, s pároljuk további 4-5 percig.

Hozzávalók: 1 kg apróra vágott disznótarja, só, 4-5 ek. csípős paprikás olaj.

Sózzuk meg a húst, forgassuk meg a paprikás olajban.

Húzzuk fel grillpálcára, és izzó parázs fölött süssük 10-15 percig vagy ízlésünknek megfelelően tovább.

Ez tipikus dél-amerikai gyümölcsből készül, de helyettesíthető bármilyen sűrű lekvárral vagy birsalmasajttal. Gőzfürdőben felolvasztjuk a lekvárt, ebből lesz az édesség, amit mindig sajttal tálalunk. (pl. trappista) és mentalevéllel díszíthetjük. Ezt az édességet úgy is elkészíthetjük, hogy feldaraboljuk a birsalmasajtot, és ugyanakkora sajtot vágunk hozzá. 

Hozzávalók: 2 ek. olaj, 3 gerezd fokhagyma, 5 ek. apróra vágott hagyma, 0,5 kg hámozott, kimagozott paradicsom, 1 hámozott alma, 3 ek. paradicsompüré, 1 tk. szurokfű, 1 mk. őrölt bors, só, 1 tk. porcukor, 1 babérlevél, 1 ek. finomra vágott zellerlevél, 1 tk. citromlé, 1 szem cseresznyepaprika magostól.

Vajon 5 percig pároljuk a hagymákat. Tegyük hozzá az összes hozzávalót. Lassú tűzön, lefedve pároljuk, míg elfő a leve. Vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni. Jól keverjük, törjük össze, tegyük hűtőbe.

Azonnali fogyasztásra való.

Kevés vajban pároljuk meg a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Adjuk hozzá a darált marhahúst, sót, pirospaprikát, törött borsot, reszelt almát, 2 evőkanálnyi mazsolát, 5 dkg durvára vágott mandulát és 1/2 dl konyakot. Állandó keverés mellett kb. 15 percig pároljuk.

Köményes főtt burgonyával tálaljuk.

Hozzávalók: 4 cső friss kukorica, 1 dl tej, 1-2 zöldpaprika apró kockákra vágva, 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva, 1 csipet piros paprika, szerecsendió, bors, só, 5 dkg vaj, 4 db burgonya, 4 ek. reszelt sajt, 2 szeletelt kemény tojás.

A kukoricát megfőzzük, leszemezzük, szitán áttörjük (vagy megdaráljuk), a tejjel, zöldpaprikával, hagymával, vajjal összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, kevés szerecsendiót szórunk bele. Takarékon, kevergetve addig főzzük, míg megsűrűsödik. Hámozzuk, szeleteljük a hajában főtt krumplit, majd lerakjuk egy tálba, rá a sajt, erre a tojás kerül. Leöntjük a mártással.

Forrón tálaljuk.
Jegeskávé Brazília

Hozzávalók: 4, 5 dl erős kávé, 1,5 dl forrásban lévő víz, 8 dkg reszelt csokoládé, 4,5 dl tej, ízlés szerint cukor, 6 púpozott ek. tejszínhab, 1 ek. reszelt csokoládé.

Tegyük a forrásban lévő vízbe a 8 dkg csokoládét, ízlés szerint cukrot. Lassú tűzön, fakanállal kevergetve addig főzzük, míg a csoki elolvad. Tegyük keverőbe a kávéval, tejjel együtt. Keverjük habosra, hűtsük jól le - lehetőleg mélyhűtőben. Tálalás előtt keverjük jól össze, öntsük hűtött, hosszú, fehér (?) poharakba.

Tegyünk a tetejére 1-1 ek. tejszínhabot, szórjuk be reszelt csokoládéval.

Hozzávalók: 12 dkg vaj, 24 dkg porcukor, 4 ek. kakaó, 1 csepp mandulaaroma, 1 ek. rum, 2 tojás, 1/4 kg (háztartási) reszelt keksz, 24 dkg kókuszreszelék, 12 dkg apróra vágott kandírozott gyümölcs, 12 dkg mazsola, 12 dkg durvára vágott, pirított dióbél, 6 ek tejszínhab.

Olvasszuk fel a vajat. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a hozzávalókat a tejszínhab kivételével. Sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába öntjük. 3-4 órára tegyük hűtőbe.

Tálalás előtt borítsuk lapos tálra, szedjük le a papírt, díszítsük tejszínhabbal.

(Ajánlom figyelmetekbe, mert nagyon finom. De: mivel nem szeretem, ha nyers tojás van az ételben, ezért tejjel vagy tejföllel váltom ki.)

A rizst feles tejes vízben majdnem puhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a kristálycukrot és a kókuszreszeléket. Kb. még 5 percig főzzük. Elkeverjük reszelt citromhéjjal. Poharakba szedjük. Tálalhatjuk hidegen és melegen is.

Cukrozott fahéjjal meghintjük, és szőlőszemekkel díszítjük.

Hozzávalók: 1 kk. só, 15 dkg rizs, 3 dl tej, 10 dkg kristálycukor, kókuszreszelék, 1 ek. reszelt citromhéj, őrölt fahéj, friss szőlőszemek vagy narancsszeletek.

Forrásban lévő 7 dl sós vízbe öntjük a rizst, fedő nélkül 15 percig főzzük, míg a víz elpárolog.

Ráöntjük a tejet, 4-6 ek. kókuszreszeléket, cukrot és újabb 15 percig főzzük. Belekeverjük a citromhéjat. Hideg vízzel kiöblített edénybe töltjük. Hűtőbe tesszük.

Tálalása: az edényből a rizst kiborítjuk, tetejét megszórjuk fahéjjal és kókuszreszelékkel. Szőlőszemekkel vagy narancsszeletekkel díszítjük.

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg krumpli, 2 cső kukorica, 2 db csirkemell, 1 db avokádó, 1 csokor petrezselyem, 1 pohár tejföl, 5 dkg capribogyó, só, őrölt fehérbors.

Elkészítése: A forrásban lévő vízbe beletesszük a főtt csirkehúst, a feldarabolt kukoricacsövet, a burgonyát, megszórjuk fehérborssal, sóval, szárított vagy friss gvaszkával (lehet petrezselyem is) és összekeverjük. 2 órát lassú tűzön addig főzzük, míg a krumpli teljesen szétfő. Tálalás: A sűrű lét a kukoricadarabokkal tányérra szedjük. A hozzávalókat mindenki saját maga teszi a tányérjára. (apróra vágott avokádó, tejföl, capribogyó, csirkehús) vörösborral tálaljuk.

Hozzávalók: 35 dkg kukoricaliszt, csipet só, vaj.

7 dl sós vizet felforralunk, lassan, folyton keverve beleöntjük a lisztet. Amint besűrűsödik, levesszük a tűzről, fakanállal jól kikeverjük, deszkára öntjük, és 10 percig


A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!